Altijd gratis verzending!
Veilig online bestellen
De beste prijs/kwaliteit verhouding

Waterontharders

   tot   
16 resultaten
Loading...

LOCATIE

Een waterontharder bestaat uit een polyester met fiberglas omwikkelde tank gevuld met hars en een besturingsunit bovenop de tank plus een zoutvat waarin de benodigde hoeveelheid zout water ( brine) wordt aangemaakt voor de spoeling. Het harsbed kan een bepaalde hoeveelheid water ontharden. Wanneer het harsbed verzadigd is wordt het met zoutwater weer opgeladen om een bepaalde hoeveelheid water te ontharden.

De leiding wordt onderbroken na de watermeter. Vanaf dit punt gaat er een leiding naar de waterontharder en vanaf de waterontharder weer terug naar de onderbroken leiding. Op deze manier wordt de gehele woning voorzien van onthard water.
Een 230 volt stopcontact is nodig om de besturingsunit van stroom te voorzien voor de controller. Dit dmv een adaptor 12 v.
Een afvoer is nodig om het zoute spoelwater af te voeren tijdens de spoeling. Voorbeelden van plaatsing : meterkast, watermeterput, trapkast, kelder of bijkeuken.

MET ZACHT WATER:

  • Hoeft u minder schoonmaakmiddelen te gebruiken.
  • Hoeft u geen glansmiddelen, wasverzachter en ontkalkingsmiddelen te gebruiken
  • Gaat schoonmaken sneller en gemakkelijker
  • Gaat uw keukenapparatuur en boiler langer mee
  • Verminderd uw energieverbruik
  • Heeft u geen last meer van verstopte douchekoppen
  • Heeft u geen aanslag meer op uw sanitair, serviesgoed en glazen
  • Voelt uw kleding zachter en soepeler en blijft langer mooi
  • Heeft u geen vlies meer op uw thee.

Onze besturingsunits van het merk Autotrol worden al gemaakt sinds 1963. Op dit moment door Pentair Water. Wij werken sinds 1995 met dit merk besturing. Kenmerkend voor deze units is het werkingsprincipe: klepjes die door de nokken van een nokkenas bediend worden. Hierdoor heeft de unit geen slijtage gevoelige onderdelen. Afhankelijk van type controller is de waterontharder eenvoudig te programmeren. Zelfs de 368 606 en de 255 460TC in 3 stappen. Al onze systemen in de webshop zijn Volumegestuurd. Dat wil zeggen. Het systeem spoelt wanneer nodig op een vastgestelde tijd. In de regel ’s nachts. Ook zijn ze voorzien van een by-pass. Voor eventueel rest hardheid afstelling , service of wanneer tijdelijk grote hoeveelheden water nodig is voor bijvoorbeeld tuinsproeien

Wanneer er grotere capaciteiten worden gevraagd, kunnen we systemen op maat leveren. Ook de grotere waterontharders worden voorzien van een Autotrol besturingsunit. Interesse? U kunt uw aanvraag mailen naar of bellen met 0516 – 520680.

 
Button